Inspiratie blog

Zomertijd, ook voor de vroege vogels?

Zomertijd

Er is het laatste jaar veel geschreven over de afschaffing van het verzetten van de klok. Opvallend genoeg hoor je er nu niemand meer over. Misschien ook wel omdat met het ingaan van de zomertijd de lente echt in aantocht is. Dagen worden langer, de temperatuur stijgt en met dat uurtje extra in de avond is het toch heerlijk toeven buiten. Niemand die daarover klaagt toch?

Niet helemaal waar, want alhoewel dat extra uurtje zon in de avond fijn is om na het avondeten nog even lekker te relaxen in uw loungeset, wordt het wel afgesnoept van de ochtend. Wist u dat 60% van de mensen ‘dagmens’ is, 25% een avondmens is en 15% ochtendmens is? Dat betekent dus dat ochtendmensen met de ingang van de zomertijd een uurtje langer moeten wachten tot ze in de ochtendzon hun eerst kopje koffie kunnen drinken. Het duurt langer voordat de zon behaaglijk warm is, dus logischerwijs blijf je binnen.

Maar wat is nu lekkerder dan in de frisse ochtend buiten een croissantje te nuttigen met een heerlijk warme kop thee of koffie erbij? U zit natuurlijk aan uw fijne tuinset van Frits Wolf, uw man of vrouw brengt u een heerlijk kopje koffie en… oh nee, het is zomertijd geworden… het is nog donker buiten. Weg sprookje, maar het positieve nieuws is dat over exact 26 dagen we dat uurtje weer ingehaald hebben en de zon weer op ‘dezelfde’ tijd opkomt als nu.

Om alle ochtendmensen een hart onder de riem te steken verloten wij een exclusief ontbijtje voor 2 personen die u aankomende zondag tussen 07:00-08:00 thuis kunt verwachten. Uiteraard mogen avondmensen ook reageren, wellicht is het dan verstandig een wekker te zetten (of 3 wekkers voor de zekerheid).

Het enige wat u hoeft te doen is voor a.s. zaterdag onderstaande zin creatief afmaken in een reactie op onze facebookpost:

Voor een ontbijtje van Frits Wolf sta ik zondag graag vroeg op…

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht