Stokparasol

Liever achteraf betalen?
Betaal met Klarna Achteraf betalen

Dit tuinmeubel zien & uitproberen?
Kom langs in onze showroom

Gratis verzending *
met onze eigen bezorgservice

Dit zijn onze

Stokparasol

Een stokparasol, mooi en praktisch!

Vanaf het eerste moment dat de zon lekker schijnt komt ook de parasol weer tevoorschijn. Uiteraard om de nodige schaduw te bieden, maar ook omdat het mooi staat in uw tuin en het knus zitten is onder een parasol. In ons assortiment vindt u o.a. de stokparasol, of staande parasol. Dit is de klassieke parasol, op een stok in een parasolvoet.

Wilt u een stokparasol kopen, of bent u aan het oriënteren wat u mooi en praktisch vindt? Dan adviseren we u om in ieder geval om het volgende hierin mee te nemen.

Materiaal

Vrijwel alle staande parasols zijn gemaakt van een sterk (polyester) doek geschikt voor buiten. De stok of paal van RVS of aluminium staat bij dit type parasol in het midden, en kunt u bijvoorbeeld in het midden van een tafel zetten als deze een gat hiervoor heeft. In bijna alle gevallen heeft u ook een parasolvoetnodig, het gewicht hiervan is afhankelijk van de maat van uw parasol. Het parasoldoek kan goed tegen zon of een regenbui, maar een beschermhoes verlengt de levensduur van uw parasol significant.

Comfort

Een stokparasol koopt u uiteraard voornamelijk om schaduw te creëren in uw tuin. De diameter van de parasol is belangrijk om er zeker van te zijn dat u genoeg schaduw heeft. Het is daarbij ontzettend handig als u uw stokparasol kunt kantelen om ook fijn in de schaduw te zitten bij bijvoorbeeld een laagstaand zonnetje. En wilt u uw parasol eventueel willen verplaatsen, dan is een stokparasol de beste oplossing. Een zweefparasol moet vaak verankerd worden met bv zware tuintegels, bij een stokparasol hoeft u in principe alleen de parasolvoet te verplaatsen en de parasol hierin te plaatsen.

Kwaliteit & garantie

Wij kiezen ervoor om een kwalitatieve collectie parasols aan te bieden. Er is veel te kiezen, de kleur, de vorm, het type doek en uiteraard het type parasol. Onze stokparasols zijn allemaal van hoge kwaliteit en wij bieden u o.a. parasols uit de grootste collectie 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen aan van Nederland. Wij garanderen bij dit Nederlandse topmerk uitmuntende kwaliteit en een garantie van 5 jaar op uw staande parasol.

Afmeting

Heeft u een groot terras wat u van schaduw wilt voorzien, dan bent u wellicht geïnteresseerd in een grote parasol. In ons assortiment vindt u stokparasols tot wel 5 diameter. Uiteraard hebben we ook kleinere modellen en wij vragen u daarnaast ook altijd hoe u uw parasol wilt neerzetten. Voordeel is met de paal in het midden dat u alleen rekening hoeft te houden met de diameter van de parasol. Het nadeel is dat u onder uw stokparasol altijd tegen de stok aankijkt. Ook de vorm is uiteraard belangrijk, rond, vierkant of rechthoekig, voor elke tuinsituatie hebben wij een passende parasol. Twijfelt u nog, wij laten in onze showroom u graag alle opties zien.

Kleur

Stokparasols komen in letterlijk alle vormen en maten, maar ook kleuren. Gaat u voor trendy antraciet, een kleur die de laatste jaren veel wordt gekozen? Of gaat u voor wit, zwart of taupe? Deze kleuren matchen vrijwel bij elk type tuin. Wilt u met uw stokparasol in fris tintje aan uw tuin geven dan hebben we in onze collectie staande parasols ook een aantal mooie felle kleuren oranje, groen, geel of blauw. Welke kleur u ook kiest, bij Frits Wolf Tuinmeubelen slaagt u zeker voor een mooie parasol!