Beschermhoezen

Liever achteraf betalen?
Betaal met Klarna Achteraf betalen

Dit tuinmeubel zien & uitproberen?
Kom langs in onze showroom

Gratis verzending *
met onze eigen bezorgservice

Dit zijn onze

Beschermhoezen

Beschermhoes voor uw tuinmeubels

Veel van onze tuinmeubelen zijn prima bestand tegen weersinvloeden. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en speciaal gemaakt om voor lange tijd buiten te kunnen staan. Met de juiste onderhoudsproducten helpt u daarbij de levensduur van uw tuinmeubels te verlengen door ze op de juiste manier te reinigen en te beschermen.

In de winter maakt u waarschijnlijk toch een stuk minder gebruik van uw buitenmeubelen en juist in deze periode staan ze aan de meest extreme weersinvloeden bloot waardoor vocht en vuil lelijke plekken kunnen ontstaan. Een kwalitatieve opberghoes biedt extra bescherming hiervoor.

Vocht

Er is één groot probleem met goedkopere beschermhoezen van inferieure kwaliteit. Ze ademen niet tot nauwelijks, waardoor vocht ophoopt onder de beschermhoes. En zelfs de beste materialen zijn geen fan van ophopend vocht. Schimmels, vuil en viezigheid kunnen naar verloop van tijd lelijke vlekken veroorzaken die lastig te verwijderen zijn. Heeft u al een beschermhoes, zorg er dan voor dat u er zeker van bent dat deze kan ademen door bv aan de onderkant een opening te laten waardoor vocht door luchtcirculatie kan ontsnappen. Beter nog is om toch te kiezen voor een kwalitatievere beschermhoes, waardoor vocht sowieso geen kans krijgt.

Afmeting

Belangrijk bij het aanschaffen van een beschermhoes is dat deze uw tuinset goed omsluit. Meet daarom goed uw loungeset of diningset op voordat u een hoes aanschaft. Door regen kunnen bij niet goed aansluitende beschermhoezen pockets ontstaan waar water in blijft staan. Bevriest dit door vorst, dan kan dit zwaar worden en in uiterste gevallen de hoes scheuren. Ook loszittende flappen kunnen door wind vervelend zijn. Regen kan er hierdoor onder uw hoes slaan waardoor u weer een vochtprobleem kunt hebben.

De meeste beschermhoezen hebben daarom een touw waardoor u aan de onderkant van de hoes uw tuinmeubels kan omspannen. Dit helpt bij het afsluiten, maar een juiste afmeting hoes is nog steeds onontbeerlijk.

Ook bij parasols is het daarom van belang dat u om deze reden de juiste maat hoes kiest. Zowel voor stokparasols als voor zweefparasols zijn speciale hoezen te koop.