Inspiratie blog

Tuinmeubel trends 2021

Tuinmeubeltrends

We kijken alweer reikhalzend uit naar het voorjaar. Binnen zitten, lockdown, regen, wie is er niet helemaal klaar mee? Daarom blikken wij alvast vooruit. In het voorjaar wordt het vast weer heerlijk weer en wat is er dan lekkerder om weer naar buiten te kunnen en te genieten van de zon.

Omdat we waarschijnlijk voorlopig nog even niet op vakantie kunnen is het niet onverstandig om je oude loungeset of tuinset al vroeg in het voorjaar te vervangen. Want ook dit jaar verwachten we weer dat er grote vraag zal zijn naar tuinmeubelen.

We praten je in dit blog bij over onze nieuwe collectie en de trends die we dit jaar zien in ons assortiment tuinmeubelen.

Je eigen veilige plekje, een coconnetje

Niet voor niks is een van de tuinmeubeltrends dit jaar het creëren van een geborgen plekje. Een plek waar je even alles van je af kan gooien. Je eigen cocon. “Cocooning” noemen we dit en je ziet dus dat tuinmeubelen die je als het ware “omsluiten”. Hoge ruggen & hoge zijpanelen zijn kenmerkend in het cocooning concept. Om het toch ook luchtig te houden, zie je dat bijvoorbeeld veel wordt gewerkt met rope, hierdoor krijg je een toch een open structuur in de zij- en rugpanelen. Dus zoek jij die geborgenheid en je eigen plekje in de tuin, kijk dan eens naar bijvoorbeeld deze voorbeelden van Cocooning tuinmeubelen.

Altoro loungeset – 4 Seasons outdoor
Antara loungeset – Taste 4SO
Carthago lounge stoel – 4 Seasons outdoor
Orient loungeset – 4 Seasons Outdoor


Houtlook

Waar veel mensen teakhout prachtig vinden, houdt dit ook in dat je het elk jaar moet onderhouden. En niet iedereen heeft daar zin in.

Dit jaar zie je daarom ook dat naast teak ook veel wordt gekozen voor onderhoudsvrije alternatieven. Polywood (kunststof dat lijkt op hout) en aluminium met een levensechte houtprint zijn goede voorbeelden van materialen die weinig tot geen onderhoud vragen. Ze worden toegepast in eigenlijk alle soorten tuinmeubelen, van loungesets tot parasols. Niet alleen hout wordt ‘geïmiteerd’, ook natuursteen en marmer wordt in bv HPL en keramiek nagebootst. Levensecht, makkelijk te onderhouden en in veel gevallen ook nog eens een gunstigere prijs! Best of both world’s en met de technieken van tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld:

Houtlook parasols – 4 Seasons Outdoor
Florida loungeset (met polywood) – First Flow
Largo loungeset (houtlook aluminium) – First Flow


Naturel

Een van de noviteiten van dit jaar is de kleur ‘naturel’. We kunnen dit het beste omschrijven als een lichte ‘touw kleur’. We zien dit terug in meerdere dining stoelen en lounge tuinmeubelen. Mooie voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Bohemian, Palma en Swing stoelen. Doordat ze vervaardigd zijn van een gedraaide vlechtwerk variant, ziet het materiaal er heel natuurlijk uit. De kleur doet de rest. Deze zelfde kleur zien we terug in de Cottage dining stoel en Timor lounge meubelen. Het materiaal hier doet denken aan het rotan wat we kennen van ‘vroeger’. Nu natuurlijk gemaakt van weerbestendig en hoge kwaliteit vlechtdraad. Het thema ‘natuurlijk’ zie je ook weer terugkomen bij SenS-Line, met een Dusty hangstoel en een Mila relax combinatie. Houd je zelf dus meer van natuurlijk dan van strak en modern, dan zijn dit dus serieuze opties om eens goed naar te kijken.

Bohemian dining stoel – Taste 4SO
Palma dining stoel – Taste 4SO
Swing dining stoel – Taste 4SO
Cottage dining stoel
Timor lounge – 4 Seasons Outdoor
Dusty hangstoel – SenS-Line
Mila relaxcombinatie – SenS-Line


Verstelbaar

“Wat handig zou het zijn als…”
Deze zin horen we vaak terugkomen in onze showroom. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld een loungeset met een tafel die zowel hoog (dining) als laag kan (lounge). Of een diningset waarin je toch ook makkelijk even onderuit kan liggen. Ook veel gehoord: een lounge stoel waarbij je even wat makkelijker rechtop kan zitten na je relaxmomentje onderuit.

Dit jaar is “verstelbaar” het toverwoord. In onze 2021 collectie zie je meerdere voorbeelden terugkomen met verstelbare delen. Lekker handig als je eens wat anders wilt gaan zitten.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de:

New Orleans cosy dining set met verstelbare up/down tafel – First Flow
Flex cosy dining set met verstelbare leuningen – Taste 4SO
Palma hoekbank met verstelbare up/down tafel – First Flow
Verstelbare Dazzling lounge stoel – Taste 4SO


Even wat anders dan antraciet

Het blijft de meest gekozen kleur, antraciet. Het heeft als voordeel dat het goed past bij binnen allerlei tuinstijlen, van modern tot natuurlijk. Vuil en vlekken vallen niet zo snel op… én het combineert makkelijk met andere kleuren en materialen.

Van de andere kant, antraciet zonder kleur tegenhanger wordt op een gegeven moment misschien ook een beetje als saai of donker ervaren. Vandaar dat er ook meer en meer wordt gekozen voor fijne alternatieven. Wat we bijvoorbeeld veel zien dit jaar zijn tuinmeubelen met het materiaal rope in voornamelijk de kleuren: groen, blauw, licht grijs, platinum. Vaak gecombineerd met een antraciet frame, maar ook in veel gevallen met teak.

4 Seasons Outdoor komt bijvoorbeeld met een fris “Frost grey” thema en meerdere tuinmeubelen in groen en platinum rope. Ook bij andere merken zien we groen en blauw terugkomen, Nardi, Lafuma, Taste 4SO. Het geeft je wat te kiezen… en kom je toch terug op antraciet, gelukkig hebben we daar ook nog heel veel van.

Vitali dining Groen met Alto tafel – Taste 4SO
Futura BeComfort relaxstoel Groen – Lafuma
Antara loungeset Groen – Taste 4SO
Ortea dining stoel Platinum – 4 Seasons Outdoor
Konos frost grey tafel – 4 Seasons Outdoor
Net stapelstoel multi color – Nardi

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht