Inspiratie blog

Tuinmeubel beschermhoezen

Beschermhoes2020

Oh jee, is de zomer dan echt afgelopen? Na een aantal zonnige en droge maanden, kan de natuur wel weer wat regen gebruiken. Maar dat betekent ook dat het weer tijd is om je tuinmeubelen voor te gaan bereiden tegen het aankomende Nederlandse herfst- en uiteindelijk winterweer.

Tuinmeubelen zijn gemaakt om het hele jaar buiten te staan, ook bij slecht weer. Toch zijn er een aantal voordelen op te noemen waarom een beschermhoes gebruiken een goed idee is.

Al deze voordelen verlengen de levensduur van je tuinmeubel:

  • Weersinvloeden hebben minder effect op de meeste materialen
  • Bescherming tegen vogelpoep, rottend blad, aanslag
  • Je tuinmeubelen blijven schoon, geen stof of opspattend zand
  • Geen natte meubelen waarbij opvriezend vocht waterschade kan veroorzaken

Bij Frits Wolf Tuinmeubelen hebben we een groot assortiment kwalitatieve beschermhoezen. Voor praktisch elke loungeset of diningset hebben we een geschikte hoes. Deze hoezen verkopen we in onze winkel en uiteraard online in onze webshop.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een beschermhoes?

Er zijn 2 voorwaarden waar een beschermhoes aan moet voldoen:

  1. De hoes moet goed passend zijn. Dit betekent, niet te krap maar ook zeker niet te ruim. Schuif je tuinset of loungeset zo dicht mogelijk tegen elkaar en meet dan de lengte, breedte en hoogte op. Neem ±5cm marge zodat de hoes makkelijk over de set heen gaat. Twijfel je welke hoes te nemen? Neem even contact met ons op.
  2. Vochtophoping dient altijd vermeden te worden. Koop een kwalitatief goede hoes die ademt en/of ventilatiesluizen heeft zodat eventueel vocht onder de hoes weg kan.

Teakhout en beschermhoezen

Teak kan erg goed tegen weersinvloeden. De van nature aanwezige oliën zorgen ervoor dat het goed bestand is tegen bijvoorbeeld regen. Het teakhout droogt vanzelf weer op na een regenbui, daardoor blijft het hout lange tijd zijn kwaliteit houden.

Waar hout niet goed tegen kan, is vocht wat lange tijd blijft staan op het oppervlak. Zo ook bij teakhout. Condens en vocht wat niet weg kan door slechte ventilatie onder een beschermhoes kan er zelfs toe leiden dat er vochtplekken en schimmel kan ontstaan.

Als u ervoor kiest om een tuinmeubelset met teakhout te beschermen met een hoes, zorg er dan te allen tijde voor dat er luchtcirculatie mogelijk is. Zorg ervoor dat de hoes het hout niet raakt door bijvoorbeeld afstandshouders te gebruiken. Controleer ook periodiek of het onder je beschermhoes nog droog is. Hierdoor blijft het teakhout droog en kun je de volgende lente weer genieten van je tuinmeubelen.

Bekijk onze beschermhoezen

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht