Inspiratie blog

Het trendy materiaal van 2019: Rope

Belize Dining Detail

Volgt u het nieuws op tuingebied een beetje, dan heeft u vast gelezen over de tuintrends van aankomend seizoen. Welke materialen worden het helemaal aankomend seizoen? Vlechtwerk (wicker) is al jaren een veelgebruikt materiaal en ook teakhout en gecoat aluminium hebben we veel teruggezien in tuinmeubelcollecties van de laatste jaren. Voor komend seizoen moet u aan nóg een materiaal gaan denken… rope.

De voordelen

Rope is uiteraard de algemene vertaling van touw. Maar natuurlijk hebben we het niet over het gewone huis, tuin en keukentouw. Over dit materiaal is goed nagedacht, door de polyester kern is het enorm sterk en rekt het minimaal. Met een omhulsel van duurzaam acrylaat heeft het daarnaast een hoge UV-bestendigheid en deze coating zorgt er ook voor dat vuil en vocht er nagenoeg niet intrekken. Schoonmaken is daardoor erg makkelijk en vaak zelfs onnodig, het volgende regenbuitje spoelt vanzelf de rope weer schoon.

Knopen en vlechten

Belangrijker is natuurlijk, hoe ziet het eruit en welke mogelijkheden geeft het in de ontwerpen van tuinmeubels? Omdat rope gevlochten wordt en een stuk flexibeler is dan kunststof vlechtwerk zijn er prachtige patronen en knopen te vlechten. Tuinmeubelontwerpers hebben zich kunnen uitleven op unieke designs en zijn met ontzettend mooie, exclusieve ontwerpen gekomen, die erop wachten om bij u op het terras te kunnen schitteren. Strak gevlochten kunnen er dichte vlakken worden gemaakt, maar juist door ruimtes te laten tussen het vlechtwerk wordt er gespeeld met openheid, subtiele patronen en organische vormen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de Sienna stapelbare diningstoel.

Design

Rope past helemaal in lijn met de designtrend van dit jaar; naast strakke vormen krijgen zachte materialen weer veel aandacht. Denk aan een rugleuning in een loungeset van rope, geknoopt aan een frame van gecoat aluminium, al dan niet aangevuld met heerlijk fluffy kussens waarin u wegzakt. Een mooi voorbeeld is de Santander loungeset. Doordat rope iets flexibeler is dan de meeste harde materialen is het zitcomfort grandioos. Armleuningen omwikkeld met rope voelen zacht aan en worden veel minder warm in de zon. De voordelen van rope zijn legio! Krijgt u ook al helemaal zin in de zomer?

Bent u benieuwd welke fantastische tuinmeubels wij dit seizoen aanbieden met rope? Kom dan naar onze showroom waar wij o.a. de nieuwste collectie van 4 Seasons Outdoor hebben staan die bolstaat van de rope. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige tuinmeubels uit de Scandic serie. Wij zijn ontzettend enthousiast over het trendy materiaal van 2019, u ook?

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht