Inspiratie blog

Trends en stijl 2020

4SO Babylon Dining 07

Het voorjaar komt er weer bijna aan!

Eigenlijk hebben we niet echt een winter gehad en dus begint het alweer te kriebelen. Naar buiten! Lekker genieten in het voorjaarszonnetje op uw loungeset of het eerste zondagse ontbijtje aan uw tuinset. Heerlijk toch.

We praten u in dit blog bij over onze nieuwe collectie en de trends die we dit jaar zien in ons assortiment tuinmeubelen.

Industriële look gecombineerd met natuurlijke elementen

Omdat we bij Frits Wolf Tuinmeubelen de grootste collectie 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen hebben van heel Nederland kijken we voornamelijk qua trends naar wat zij dit jaar brengen.

En een van de opvallende designtrends is de industriële look. Dit kenmerkt zich door dunne antraciet frames met een opvallend hoekig design. Om deze look goed aan in balans te brengen met de natuur buiten zie je dat er vaak teak elementen zijn toegevoegd. Wij vinden deze trend ronduit prachtig en denken dan ook er veel interesse zal zijn voor bijvoorbeeld:

De Patio serie
De Trentino serie
De Coast serie

Rope, rope, rope

Rope is het nieuwe vlechtwerk. Met dezelfde weerbestendige eigenschappen als vlechtwerk, maar met meer mogelijkheden qua vlechten, knopen en spannen is dit rope materiaal ook de trend in 2020.

We zien de meest prachtige geknoopte patronen van dun antraciet draad terug in tal van dining stoelen, lounge stoelen en lounge banken. Neem bijvoorbeeld de Babilonia loungeset of de Athena diningstoel. Maar er is meer mogelijk, kijk bijvoorbeeld naar de dikkere, gespannen taupe draad in open rechte lijnen van de Ramblas loungestoel of wat denk je juist van de dichte vlakken van de stoelen van de Wing loungebank. Prachtige voorbeelden van rope vindt je hier:

De Accor serie
De Babilonia serie
De Ramblas serie
De Wing serie

Back to basic

Naast al het geweld in innovativiteit, kijken we ook terug in 2020. Kent u nog het rotan van de jaren ’80 en ’90? Deze look komt weer helemaal terug, maar dan wel in een vernieuwd jasje. Gemaakt van weerbestendig vlechtwerk, maar met de kenmerkende kleur en looks… 4 Seasons Outdoor komt met de cottage diningstoel. WOW!

En als we het over vlechtwerk (wicker) hebben, ook dit materiaal heeft een upgrade gekregen. Dunne, gemêleerde draad met prachtige kleurnuances en een matte look… het is vlechtwerk, maar het kijkt zo vernieuwend! Prachtig gebruikt in de Samoa loungeset of bijvoorbeeld de Hampton diningstoel.

Natural teak

De laatste jaren was de trend om teakhout te behandelen met een greywash of whitewash. Dit jaar zien we weer steeds meer het natural teak terug in de tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor en Taste by 4SO. Teak heeft van zichzelf zo’n prachtige goud fluwelen look met fantastische kleurnuances, dus waarom dit verbergen? De tafels van 2020 zijn letterlijk om van te smullen, wij vergapen ons aan de Alto tafel en de Basso tafels van Taste van 4SO.

Niet alleen in de tafels zien we natural Teak terug. Ook in veel loungesets combineert dit warme teak erg mooi met bijvoorbeeld licht grijze kussens zoals in de Divine loungeset of met antraciet zoals bijvoorbeeld in Nostra loungeset of de Cucina loungeset.

Onderhoud uw teak, maar sowieso al uw tuinmeubelen met onze onderhoudsmiddelen om de materialen lang mooi te houden, zodat u nog vele jaren kunt genieten!

Zoals wij zeggen: woon binnen, leef buiten. Laat de lente maar komen, wij zijn er klaar voor. Al deze voorbeelden zijn te bezichtigen in onze showroom of op deze webshop te koop.

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht