je mooie tuinmeubelen verdienen goed

onderhoud

Je bent hartstikke blij met je tuinmeubelen en wilt daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Naast zorgvuldig gebruikt is onderhoud absoluut nodig om de levensduur te garanderen en je tuinmeubelen lang mooi te houden.

Onderhoud & garantie
Uiteraard kan er altijd iets gebeuren met je tuinmeubelen. Tuinmeubelen die buiten staan, zijn hiervoor gemaakt. Dat wil niet zeggen dat ze onfeilbaar zijn en dat invloeden (buiten normale weersinvloeden) effect kunnen hebben op materialen. Om bij eventuele defecten op onze uitgebreide garantie te kunnen terugvallen is het daarom noodzakelijk om periodiek onderhoud te plegen. Lees hierover over onze pagina over garantie.

Welke onderhoudsmiddelen moet je gebruiken?

Wij adviseren om je tuinmeubelen te onderhouden onze onderhoudsmiddelen van 4 Seasons Outdoor te gebruiken. Hieronder vind je een lijst, welk onderhoudsmiddel waarvoor dient:

 

TEAK *

VLECHTWERK / TEXTILEEN 

HPL

RVS

GRANIET

POLYWOOD

STOF / PARASOLDOEK / ROPE

* Teak hout is een natuurproduct en heeft daarom unieke eigenschappen. Het is goed om te weten dat teakhout een van de soorten hout is die het beste bestand is tegen ons klimaat. De natuurlijke oliën geven teakhout zijn bescherming.

Hout werkt

Hout zet uit en krimpt afhankelijk van vocht, hitte en kou. Dit is een natuurlijk proces en we kunnen dit helaas niet uitschakelen met een onderhoudsmiddel. Hiermee kunnen in planken van teakhout (haar)scheurtjes ontstaan. Kleine scheurtjes zijn nagenoeg niet te voorkomen en vallen niet binnen onze garantie. Dit verandert als het scheuren zijn die de veilig gebruik van je meubel verhinderen. Ook is het goed te weten dat kleine scheuren goed te herstellen zijn. Heb je een vraag over scheurtjes in een teakhouten tuinmeubel, gebruik dan ons service contactformulier.

Hout vergrijst

Vrijwel alle soorten hout vergrijzen na verloop van tijd door weersinvloeden. Zo ook teakhout. De kwaliteit van het hout wordt hiermee niet aangetast. Sommige mensen vinden deze vergrijsde look mooi, anderen houden er minder van. Om de kleur van het teakhout te beïnvloeden hebben we een aantal onderhoudsmiddelen die je kunt gebruiken om de kleur juist te laten vergrijzen of terug te brengen naar de nagenoeg originele kleur.

Lees meer over teakhout 

Nog meer lezen over hoe je het beste je tuinmeubelen kunt schoonmaken?

Welke borstel gebruik je? Moet je teak eerst natmaken? Lees hier voor nog meer onderhoudstips.