Inspiratie blog

Nick’s favoriete BBQ-modellen

Bbqfavorietemodellen

Het is wat kort door de bocht, maar barbecuen is toch beetje een mannending. Daarom besteden we, zo kort op vaderdag, onze aandacht aan ons assortiment Boretti barbecues.

Wij hebben heel bewust de keuze gemaakt om een gelimiteerde selectie barbecues aan te bieden omdat -net als bij onze tuinmeubelen- wij u kwaliteit willen aanbieden waar we zelf voor de volle 100% achter staan. De Fuori serie van Boretti heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen en biedt voor iedereen wat wils.

Onze tuinmeubelexpert en tevens fervent barbecuer Nick heeft voor u een aantal modellen uitgekozen wat zijn favoriete modellen zijn.

Tonello

“Misschien wel meteen mijn favoriet. Deze relatief kleine kolenbarbecue heeft een ontzettend cool en stoer design. Ook als hij niet in gebruik is, is de Tonello een aanwinst op uw terras. Gemaakt van dik mat-zwart/antraciet staal is deze barbecue van 41cm diameter en 12kg een robuust exemplaar, maar nog goed te verplaatsen m.b.v. de hittebestendige handgrepen.”

Voordelen

 • De temperatuur is goed te regelen door de 2 luchtroosters, het deksel en niet te vergeten de thermometer in de deksel. Hierdoor kunt u ook op lagere temperaturen grillen.
 • Ondanks zijn compacte formaat kunt u met het gietijzeren rooster van 37cm ø er voor ong. 5 personen op barbecuen
 • Uitneembare kolenbak.

Nadelen

 • Het grillrooster is niet in hoogte te verstellen. Dit maakt het soms wat lastig als het te schroeien te hard gaat.

“Zoals gezegd, meteen al een favoriet model. De Tonello is stoer, compact en heeft alle functionaliteiten die je bij een kwaliteitsbarbecue mag verwachten. Ook is de prijs t.o.v. de andere modellen uit de Fuori collectie aantrekkelijk.”

Bekijk hier de Tonello >

Ibrido

“De Ibrido is een unieke barbecue waarop u zowel met houtskool als op gas kunt barbecuen. Aan de linkerkant vindt u de 3 hoofd gasbranders en een infrarood achterbrander voor het dichtschroeien van uw vlees. Aan de rechterkant een iets kleiner deel voor de houtskool. U kunt dus kiezen: gas, kolen of beiden. Aan de zijkant is nog een extra brander geplaatst om bv sausen op op te warmen. De Ibrido is er ook in een tafelmodel, de Ibrido Top.”

Voordelen

 • Het grootste voordeel en unieke aan deze barbecue is uiteraard de mogelijkheid om kolen én gas te gebruiken.
 • Groot formaat, het gehele kookoppervlak is 70x44cm groot, genoeg om voor een grote groep mensen te barbecuen.
 • Komt met veel handige extra’s zoals: geïntegreerde afvalzak en groot opbergvak (niet bij Top), ingebouwde verlichting, warmhoudrek, vetopvangbak en wielen.

Nadelen

 • Dit model heeft geen luchtroosters, waardoor bij barbecuen op houtskool de temperatuur moeilijker te regelen is.
 • De barbecue kan wat moeilijk schoon te maken zijn door de combinatie van het kolen- en gasgedeelte.

“Conclusie.  De Ibrido is van alle markten thuis, een echte alleskunner. Heeft u deze barbecue op uw terras staan, dan kunt u deze topbarbecue op elk gewenst ogenblik gebruiken op de manier die u het beste uitkomt. Vandaag gas, morgen houtskool, u zegt het maar.”

Bekijk hier de Ibrido >
Bekijk hier de Ibrido top >

Luciano

“Als klapper op de vuurpijl, het absolute topmodel uit de Fuori collectie van Boretti. De Luciano. Een complete buitenkeuken op gas met maar liefst 4 hoofdgasbranders, 2 infrarood branders én een zijbrander. Voorzien van ruime opbergmogelijkheden voor de gasfles en uw keukengereedschap. De Luciano is daarnaast voorzien van een koelkast om uw dranken en etenswaar in te bewaren. Een fantastische buitenkeuken, tevens verkrijgbaar in zwart, die voor mij niet mag ontbreken in dit lijstje.”

Voordelen

 • Complete buitenkeuken, van alle gemakken voorzien. De ingebouwde koelkast is absoluut een groot voordeel.
 • Fraai design. Staat prachtig op uw terras en is geschikt om voor grote groepen mensen een diner op te bereiden.
 • Handige opberglades voor uw keukengereedschap

Nadelen

 • Met 250kg schoon aan de haak, verplaatst u deze buitenkeuken niet zomaar. Hiervoor heeft u wel wat mensen nodig (die utieraard meteen blijven hangen voor een barbecuefeestje)
 • Voor deze complete buitenkeuken betaalt u uiteraard wat meer… maar dan heeft u ook de topper van Boretti in huis gehaald.

Bekijk hier de Luciano >
Bekijk hier de Luciano zwart >

 

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht