Wat meer informatie over

Vlechtwerk (wicker) tuinmeubelen

Vlechtwerk - wickerVlechtwerk wordt ook wel wicker genoemd, en tuinmeubelen gemaakt met dit materiaal zijn erg geliefd in veel tuinen en terrassen. De populariteit van vlechtwerk ziet u ook terug in onze collectie. Een tuinmeubel van vlechtwerk is een uniek product, gezien elke tuinstoel of tuinbank met de hand wordt gevlochten. De kwaliteit van vlechtwerk is daarbij erg belangrijk, bij o.a. onze grote collectie wicker-tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor ziet u dit hoogwaardig vlechtwerk terug.

Eigenschappen van wicker

De populariteit is mede te danken aan de fantastische eigenschappen van vlechtwerk. Doordat deze tuinmeubelen gemaakt zijn van gevlochten kunststofvezels nemen ze geen vocht op. Let wel goed op, want de kwaliteit van het vlechtwerk bepaalt hoe weersbestendig, uv-bestendig en kleurvast uw meubel is. Laat u daarom altijd goed adviseren door onze ervaren experts. Wicker is daarbij licht in gewicht. De kunststof draad is sterk, vergaat niet en is makkelijk schoon te maken.

Onderhoud en reinigen

Qua onderhoud heeft u weinig werk met uw tuinset gemaakt van vlechtwerk. Het is onderhoudsvriendelijk en duurzaam, en met een sopje van water met een beetje groene zeep ziet uw gevlochten buitenmeubel er snel weer als nieuw uit.

Veel tuinsets van vlechtwerk kunt u in de winter rustig buiten laten staan. Het is verstandig om kussens binnen op te bergen, het wicker materiaal zelf is bestand tegen regen, sneeuw en vorst. Bij lage temperaturen kan het wicker van wat mindere kwaliteit wat verharden, waardoor we adviseren om voorzichtig om te gaan bij gebruik van uw gevlochten tuinmeubels in de winter. Schijnt het zonnetje weer dan keert de flexibiliteit van de draad weer terug. Bij het Hularo-wicker van 4 Seasons Outdoor heeft u daar geen last van, dit behoud zijn eigenschappen bij hoge en lage temperaturen.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw tuinmeubels van vlechtwerk tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermingshoes. Een tip is daarbij om bij erg vochtig weer goed te ventileren door de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan luchten. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen wat zou kunnen zorgen voor vochtplekken op dit materiaal.

Combinaties

Wicker wordt in ook gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
RVS
Polywood
Textileen
Graniet
Rope