Wat meer informatie over

RVS tuinmeubelen

RvsVeel mensen waarderen de kleur en de uitstraling van RVS tuinmeubelen. Het wordt vaak met een moderne design stijl geassocieerd, wat voor een uniek contrast met de omgeving en natuurlijk vormt. RVS staat voor roest vast staal, of roest vrij staal. Om meteen een fabel uit de weg te ruimen: RVS kan niet roesten… helaas, bij slecht onderhoud kan zelfs dit materiaal roestplekken vertonen.

Eigenschappen van rvs

RVS is een erg sterk en duurzaam materiaal, maar ook zwaar. Verplaatsen van uw RVS tuinmeubel heeft vaak wat meer voeten in aarde dan bij ander gebruikte materialen als aluminium of hout. RVS is zwaar, maar oogt daarom ook robuust en modern. Het is daarom een dankbaar materiaal voor designers. Daarbij komt dat dat RVS een uitzonderlijk lang leven als het goed wordt onderhouden.

Onderhoud en reinigen

RVS is onderhoudsarm, niet onderhoudsvrij. Zoals eerder gezegd kunnen zout, chloor, zuur, beschadigingen en weersinvloeden, na verloop van tijd effect hebben op de beschermende oxidehuid van 10-15 nanometer. Dat is honderdduizend keer dunner dan een appelschil. Hierdoor kunnen roestpuntjes ontstaan. U kunt dit erg makkelijk voorkomen, spoel uw rvs tuinmeubel geregeld af met water zodat het oppervlak schoon en glad blijft. Daarnaast kunt u RVS behandelen met de juiste RVS onderhoudsmiddelen wat roestvorming voorkomt en beginnende roestpuntjes verwijderd. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw tuinset.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw tuinmeubels van RVS tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermingshoes. Een tip daarbij is -vooral bij RVS- om bij vochtig weer de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan luchten. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen wat zou kunnen zorgen voor aantasting van de oxidelaag van dit materiaal, met roestpuntjes als gevolg.

Combinaties

RVS wordt kan goed gecombineerd worden met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
Vlechtwerk (wicker)
Polywood
Textileen
Graniet
Rope