Wat meer informatie over

Rope tuinmeubelen

RopeRope is de algemene vertaling voor touw, maar in de tuinmeubelen die we in onze grote collectie aanbieden, wordt er niet zomaar een simpel touw bedoelt. Door zijn omhulsel van acrylaat en basis van polyester kern heeft het unieke eigenschappen waardoor het een graag gebruikt materiaal is met een enorm trendy uitstraling.

Eigenschappen van rope

Rope heeft veel voordelen ten opzicht van normaal touw. Doordat de draad een acrylaat coating heeft is het erg sterk, rekt het minimaal en heeft het een hoge UV-bestendigheid waardoor het niet verkleurt. Nog een handige eigenschap is dat vuil en vocht er moeilijk in trekken waardoor schoonmaken makkelijk en vaak zelfs onnodig is. Het eerstvolgende regenbuitje spoelt eventueel vuil er vaak vanzelf weer af. Ook wordt het materiaal niet erg warm en voelt het niet plakkerig aan. Doordat de draad extra sterk is, zal het niet rekken. Als voordeel heeft het dat de vorm behouden blijft, maar zal het bij extreme spanning eerder breken dan rekken.

Patronen en designs

Het meest in het opvallend zijn de prachtige vlechtpatronen die gemaakt kunnen worden van dit materiaal. Dit geeft elk tuinmeubel een unieke en exclusieve uitstraling en past daarbij perfect bij moderne tuinmeubelen uit ons assortiment. Rope wordt veel gebruikt in zittingen, rug- en armleuningen en wordt vaak wordt gecombineerd met een gecoat aluminium frame waar de rope aan vast wordt geknoopt.

Onderhoud en reinigen

Net als veel andere materialen met kunststof als basis, is het erg makkelijk te onderhouden. Met wat water en groene zeep kunt u dit materiaal prima reinigen. U kunt rope rustig lange tijd buiten laten staan zonder dat het weer of vuil invloed heeft op het oppervlak of de kleur. Er zijn reinigende en beschermende sprays te koop die o.a. eventueel ingetrokken vuil en vlekken verwijderen, een extra UV-filter coating aanbrengen en die vuilafstotend zijn. Dit verlengt de levensduur van het materiaal.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw tuinmeubels tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermhoes. Een tip daarbij is om bij vochtig weer de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan ademen. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen, waardoor er vervelende vlekken kunnen ontstaan.

Combinaties

Rope wordt veel als zitting en rug- of armleuning gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
RVS
Polywood
Textileen
Graniet
Vlechtwerk (wicker)