Wat meer informatie over

Polywood tuinmeubelen

Polywood is een minder bekende materiaalsoort, maar een goed alternatief voor hout. Het heeft het uiterlijk van hout, maar is gemaakt van een duurzaam kunststof. Daardoor kan het niet barsten of rotten zoals hout. Het oppervlak van polywood ziet er heel natuurlijk uit maar is iets glanzender ten opzichte van echt hout. In veel gevallen wordt het gebruikt als tafelblad of in de afwerking van loungesets in de vorm van polywood latten.

Eigenschappen van polywood

Polywood heeft veel van de positieve kenmerken van kunststof, het is licht en sterk en is onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen. Daarbij kan het bijvoorbeeld ook licht worden opgeschuurd om het materiaal weer fris te laten ogen. Omdat het een kunststof is, zijn er allerlei kleurvariaties mogelijk. Polywood wordt vooral veel gebruikt in grijstinten, maar zijn in tal van kleuren en structuren te verkrijgen.

Onderhoud en reinigen

Polywood is omdat het feitelijk een kunststof is waarschijnlijk een van de makkelijkste te onderhouden materialen. Wat water en groene zeep is voldoende om dit materiaal te reinigen. U kunt polywood rustig lange tijd buiten laten staan zonder dat het weer of vuil invloed heeft op het oppervlak of de kleur.
Belangrijk om te weten is dat u voorzichtig moet zijn met hitte. Gebruik onderzetters bij hete pannen of theeglazen. Laat ook geen glazen staan in de hete zon, door het ‘vergrootglas’ effect kan polywood beschadigd raken doordat het glas inbrandt in het materiaal.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw polywood tuinmeubels tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermingshoes. Een tip daarbij is om bij vochtig weer de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan ademen. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen, waardoor er vervelende vlekken kunnen ontstaan.

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met polywood

 

Combinaties

Polywood wordt veel gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
RVS
Vlechtwerk (wicker)
Textileen
Graniet
Rope