Wat meer informatie over

parasoldoeken

Verkoeling in de schaduw

Er zijn veel verschillende soorten parasoldoeken beschikbaar en de kwaliteit van de parasol hangt voor een groot deel af van het type doek dat wordt gebruikt. Bij Frits Wolf Tuinmeubelen hebben we over het algemeen parasols met twee soorten parasoldoek: een polyester doek en een Solefin doek.

Verschillen

Het polyester doek wordt over het algemeen gebruikt voor onze voordeligere modellen, terwijl we het kwalitatief hoogwaardigere Solefin doek gebruiken voor onze topmodellen.

Belangrijke verschillen tussen deze materialen zijn onder andere de UPF-waarde, de kleurvastheid en de weerbestendigheid. Over het algemeen geldt dat parasols met een Solefin doek een hogere UPF-waarde hebben, vrijwel niet verkleuren en beter bestand zijn tegen weersinvloeden. Je merkt dit uiteraard ook in de prijs.

UPF waarde

UPF staat voor de Ultraviolet Protection Factor van stoffen en geeft aan in welke mate een stof UV-straling blokkeert. Dit wordt gebruikt bijvoorbeeld bij kleding, maar ook bij parasoldoeken. De hoogste factor is UPF50+. Dit merk je vooral in hoeverre schadelijk zonlicht voor je huid geblokkeerd wordt. Ook hier geldt, hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de UPF waarde en hoe veiliger voor je huid.

De UPF-classificaties die gebruikt worden zijn:

  • UPF 40 tot 50+ Uitstekende bescherming (99+ tot 97,5% UV-werend)
  • UPF 25 tot 35 Goede bescherming (97,5% tot 95,9% UV-werend)
  • UPF 15 tot 20 Redelijke bescherming (± 94% UV-werend)

Onze parasoldoeken van polyester hebben een UPF van 30+, terwijl onze Solefin parasoldoeken de hoogst mogelijke waarde hebben van 50+.

ONDERHOUD & BESCHERMING

Het is belangrijk om parasoldoeken goed te beschermen als de parasol niet in gebruik is, omdat het doek anders kan worden aangetast door klapperen in de wind, vuil en vlekken van bijvoorbeeld vogelpoep en weersinvloeden. Daarom adviseren wij ook om een parasol met een beschermhoes van goede kwaliteit te bedekken als de parasol niet in gebruik is.

Parasoldoek kan worden gereinigd met onze onderhoudsmiddelen en beschermd worden tegen vuil en vlekken met een parasoldoek beschermer. Als er op de juiste manier met een parasol en het doek wordt omgegaan, kan je lang genieten van de parasol.

Bekijk onze collectie parasols met Solefin parasoldoek

Bekijk onze collectie parasols met Polyester parasoldoek