Wat meer informatie over

Outdoor textiel

Comfortabele en weerbestendige kussens

Onze tuinmeubelen zijn ontworpen om het hele jaar door te gebruiken. Dit komt tot uiting in het comfort van onze tuin- en loungesets, maar ook in de weerbestendigheid van de kussens. Je kunt ze in de zomer gewoon buiten laten liggen, want de kussens zijn ontworpen om alle weersomstandigheden te doorstaan. Onze tuinkussens zijn vrijwel altijd inbegrepen bij onze tuinmeubelen en bieden een bijna net zo comfortabel gevoel als de bank of stoelen binnen in huis.

Olefin

De kussenhoezen van 4 Seasons Outdoor zijn bijna allermaal gemaakt van Olefin stof. Deze stof heeft een aantal unieke eigenschappen, zoals kleurvastheid, UV-bestendigheid en waterafstotendheid. Olefin wordt ook gebruikt in de technische sportkleding en de auto-industrie.

Sunbrella

Er zijn niet alleen weerbestendige kussens van Solefin, maar ook van Sunbrella. Sunbrella stof is gemaakt van acrylvezels en heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere stoffen. Zo is het materiaal kleurvast, waterafstotend en bestand tegen schimmel, meeldauw en UV-straling. Hierdoor blijft de stof langer mooi en is het geschikt voor intensief gebruik buiten. Daarnaast is Sunbrella gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het materiaal is ook bestand tegen vlekken en kan eenvoudig worden gereinigd met zeep en water. Door de duurzaamheid van de stof gaat Sunbrella lang mee en is het een goede investering voor je tuinmeubelen.

Alternatieve stoffen

Naast olefin en Sunbrella zijn er nog andere outdoor textielsoorten die worden gebruikt voor tuinmeubelkussens, zoals polyester en nylon. Deze zie je niet veel terug in ons assortiment omdat ze minder kwalitatief zijn dan Olefin en Sunbrella. Polyester is een synthetische stof die vaak wordt gebruikt vanwege de duurzaamheid en weerbestendigheid. Het is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Nylon is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen scheuren, slijtage en UV-straling. Het is echter minder waterafstotend dan olefin en Sunbrella en kan dus gevoeliger zijn voor schimmel en meeldauw. Bij het kiezen van outdoor textiel voor tuinkussens is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van de stof en het beoogde gebruik om de juiste keuze te maken.

Opbergen en wassen

Onze weerbestendige kussens hebben geen chemische behandeling of onderhoud nodig. Maar het is belangrijk om de kussens schoon te houden en te beschermen tegen rottende bladeren of vogelpoep. Garantie krijg je namelijk op de invloeden van het weer, maar vlekken of gebruikersschade vallen daar niet onder. Zorg daarom verantwoordelijk voor je tuinmeubelen en gebruik een beschermhoes of berg de kussens op als je ze langere tijd niet gebruikt.

Bijna alle kussenhoezen zijn afritsbaar en kunnen worden gewassen op 30 graden zonder wasmiddel toe te voegen. Strijken en drogen kan op lage temperatuur. Na verloop van tijd kunnen de kussens slijten door veelvuldig gebruik. Gelukkig zijn de kussenhoezen en kussenvullingen meestal na te bestellen. Neem hiervoor contact op met je verkooppunt voor de mogelijkheden.

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met Outdoor textiel (Olefin)

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met Sunbrella textiel