Wat meer informatie over

Kunststof tuinmeubelen

KunststofAan de naam kunststof kleeft een wat goedkoper imago. Jammer, want de kunststoffen van tegenwoordig zijn hoogwaardig van kwaliteit en uitstraling. Doordat het makkelijk in elke vorm te gebruiken is, is dit veelzijdig materiaal in er allerlei verschillende stijlen te gebruiken, van klassiek tot modern.

Eigenschappen van kunststof

Kunststoffen zijn zoals bekend erg duurzaam en licht in gewicht. Ze zijn in elke vorm en kleur te gebruiken en zijn erg gemakkelijk te onderhouden. Doordat de kleur niet wordt aangebracht op het materiaal maar in het materiaal zelf zit, zijn beschadigingen vaak minder snel zichtbaar dan bijvoorbeeld bij RVS of aluminium.

Onderhoud en reinigen

Kunststof is waarschijnlijk een van de makkelijkste te onderhouden materialen. Wat water en groene zeep is voldoende om dit materiaal te reinigen. U kunt kunststof rustig lange tijd buiten laten staan zonder dat het weer of vuil invloed heeft op het oppervlak of de kleur.
Gebruik bij het schoonmaken geen harde borstel, het materiaal is wat makkelijker te beschadigingen waardoor er krasjes achterblijven die naderhand weer sneller vuil worden.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw kunststof tuinmeubels tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermingshoes. Een tip daarbij is om bij vochtig weer de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan ademen. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen, waardoor er vervelende vlekken kunnen ontstaan.

Combinaties

Kunststof wordt kan goed gecombineerd worden met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Vlechtwerk (Wicker)
Aluminium
RVS
Polywood
Textileen
Graniet
Rope