Wat meer informatie over

keramiek tuinmeubelen

Enorm hard

Naast diamant is keramiek het hardste materiaal ter wereld. Tuintafels worden naast teak of HPL vaak ook uitgerust met een keramisch blad, dat al decennialang wordt gebruikt als vloer, afwerking in badkamers en luxueuze (buiten)zwembaden. Keramiek staat bekend om zijn extreme hardheid en duurzaamheid, waardoor het materiaal zeer gewild is in onze collectie tuintafels.

Wat is keramiek?

Keramiek is een mengsel van natuurlijke materialen, vergelijkbaar met klei, dat onder zeer hoge temperatuur wordt gebakken om een licht, maar uiterst sterk materiaal te produceren dat extreem krasbestendig is en goed bestand is tegen extreme temperaturen. Zelfs het plaatsen van een hete pan op een keramisch blad is geen probleem.

Voordelen

Keramiek heeft een aantal unieke eigenschappen die vooral buitenshuis veel voordelen bieden.

  • Het is extreem hard en bestand tegen schokken, slagen en krassen, waardoor zelfs een vallend mes of zware pan geen probleem is.
  • Keramiek kan ook gemakkelijk het hele jaar door buiten worden gebruikt, omdat het bestand is tegen hitte en kou.
  • Het materiaal is kleurvast, wat betekent dat de tuintafel er na jarenlang buitengebruik nog steeds prachtig uitziet.
  • Keramiek is ook hygiënisch vanwege de hoge dichtheid, waardoor vlekken van etenswaren gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt zonder sporen achter te laten.

Onderhoud & reinigen

Keramiek is gemakkelijk te onderhouden en te reinigen met water en zeep. Het tafelblad ligt altijd op een stevig onderstel, waardoor de tafel gemakkelijk te verplaatsen is. Toch is het belangrijk om voorzichtig te zijn met langdurig plaatsen van vaas of pot op tafel, om kringen of verkleuringen te voorkomen. Op de keramische tafelbladen van geldt vaak een garantie van 5 jaar op fabricage- en constructiefouten, maar beschadigingen door (foutief) gebruik en externe factoren vallen niet onder deze garantie.

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met keramiek

 

Combinaties

Keramiek wordt veel gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
RVS
Vlechtwerk (wicker)
Textileen
Graniet
Rope