Wat meer informatie over

HPL tuinmeubelen

Onze tuintafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waarbij de tafelbladen van HPL bijzonder populair zijn. HPL staat voor “High Pressure Laminate” en biedt tal van unieke eigenschappen, waardoor het een uitstekend materiaal is voor gebruik als tuintafel, vooral vanwege de extreme weersbestendigheid.

Wat is HPL?

HPL ken je wellicht ook als Trespa. Trespa is namelijk een bekende leverancier van HPL-platen, die al jarenlang worden gebruikt als hoogwaardige gevelbekleding voor gebouwen. Inmiddels zijn er uiteraard meerdere leveranciers die HPL maken. De HPL-platen worden gemaakt door meerdere dunne lagen kunststof op elkaar te stapelen en onder hoge druk en temperatuur samen te persen. Het resultaat is een ongekend hard en duurzaam materiaal dat bijvoorbeeld ook in onze tuinmeubelen wordt verwerkt.

Uiterlijk

Om de uitstraling van de tafelbladen te bepalen, wordt er een afwerkingslaag aangebracht. Deze zijn er in allerlei kleuren en structuren, zoals bijvoorbeeld een beton- of houtlook. Door de randen te facet slijpen, krijgen de tafelbladen een minimalistische en moderne uitstraling. Het uiteindelijke resultaat is een 8 millimeter dik tafelblad dat extreem krasbestendig, kleurvast en onderhoudsarm is.

Onderhoud & reinigen

Om het tafelblad schoon te maken, volstaat een doekje met lauw water en jaarlijks wordt aangeraden om een HPL-beschermer aan te brengen om het blad extra te beschermen tegen UV-straling. 4 Seasons Outdoor biedt bv een garantie van vijf jaar op constructie- en fabricagefouten, wat uiteraard ook geldt voor de HPL tafelbladen. Gebruikssporen vallen echter niet onder deze garantie, hoewel HPL moeilijk te krassen is.

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met HPL

 

Combinaties

HPL wordt veel gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Aluminium
RVS
Vlechtwerk (wicker)
Textileen
Graniet
Rope