Wat meer informatie over

Aluminium tuinmeubelen

AluminiumAluminium wordt veel gebruikt in tuinmeubels. Zowel zichtbaar als onzichtbaar. Denk aan bijvoorbeeld een stoelframe van aluminium met een textileen zitting. Het is een materiaal dat door zijn eigenschappen buiten enorm goed bruikbaar is. Daarnaast heeft het een tijdloze en stijlvolle uitstraling en kan het in verschillende kleuren worden gepoedercoat.

Eigenschappen van aluminium

Het is niet zo gek dat aluminium een veelgebruikt materiaal is in tuinmeubelen. Het is licht van gewicht, maar erg sterk. En in tegenstelling tot veel andere metaalsoorten roest het niet door. Om het materiaal nog beter te beschermen wordt er vaak een laag op het materiaal gebrand (poedercoating). Deze laag kan in elke kleur worden aangebracht. Let wel op voor beschadigingen aan deze kleurlaag, mocht u onverhoopt een reparatie moeten uitvoeren neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen u hierin adviseren.

Een andere eigenschap van aluminium is dat het de buitentemperatuur aanneemt. Dus, in vergelijking met bijvoorbeeld hout of vlechtwerk kan het warm worden in de zon. Vandaar dat voor contactoppervlakken als tafelbladen en zitvlakken vaak wordt gekozen voor een ander materiaal.

Onderhoud en reinigen

Met aluminium heeft u weinig werk aan onderhoud. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en duurzaam, en net als bij vlechtwerk (wicker) kunt met een sopje van water met een beetje groene zeep uw terrasmeubel er snel weer als nieuw uit laten zien. Aluminium is verder weersbestendig en o.a. bestand tegen uv-straling waardoor het niet verkleurd.

Beschermen

U kunt ervoor kiezen om uw aluminium tuinmeubels tegen vuil te beschermen door ze te bedekken met een beschermingshoes. Een tip is daarbij -net als bij andere materialen- om bij vochtig de hoes (deels) tijdelijk te verwijderen zodat uw set kan luchten. Onder de beschermingshoes kan zich vocht ophopen wat zou kunnen zorgen voor vochtplekken op dit materiaal.

Combinaties

Aluminium wordt erg veel gecombineerd met andere materiaalsoorten, een overzicht daarvan ziet u hieronder:

Teakhout
Kunststof
Vlechtwerk (wicker)
RVS
Polywood
Textileen
Graniet
Rope