Inspiratie blog

Groene aanslag verwijderen

Groene Aanslag 2022

Als de lente is aangebroken, de temperatuur langzaam richting de 20ºc kruipt, dan wordt het weer tijd dat uw tuinmeubelen er weer spik en span uitzien.

Als uw tuinmeubelen in de winter buiten hebben gestaan is de kans groot dat er groene aanslag heeft gevormd. Houten meubelen zijn hier het meest vatbaar voor. Door weinig zonlicht en vochtig weer hebben mossen en algen zich kunnen nestelen en dus is het nu tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Wij hebben een aantal tips voor u, waardoor uw meubelen er snel én milieuvriendelijk weer als nieuw uitzien.

Geen fan van de hogedrukreiniger

Een snelle manier om van groene aanslag af te komen lijkt simpel. Hogedrukreiniger erop en klaar. Wij zijn hier geen fan van. Door de krachtige waterstralen is de kans aanwezig dat uw tuinmeubel beschadigd, maar belangrijker nog: oppervlaktes kunnen poreuzer worden waardoor groene aanslag juist meer kans krijgt. Niet doen dus als u nog lang van uw tuinmeubelen wilt genieten.

Soda

Ons advies is dan ook om uw tuinmeubelen met de hand schoon te maken. Met een combinatie van soda en (lauw)warm water komt u een heel eind. U kunt een verhouding gebruiken van 2kg soda op 10 liter water en u kunt het beste dit sopje verdelen over uw meubelen en dit even een uurtje laten inweken. Gebruik bij houten tuinmeubelen een stuggere borstel om de aanslag eruit te vegen en schrob met de houtnerf mee. Neem voor kunststof, rvs en aluminium zeker geen schuurspons maar een zachtere borstel of doek zodat u geen krassen maakt.

Groene zeep

Een andere optie is om een sopje te maken van wat groene zeep, 6 eetlepels soda in een emmer warm water. Laat deze oplossing 10 minuten inwerken en veeg daarna uw tuinmeubelen schoon.

Onderhoudsmiddelen van 4SO

Als vervanging voor een eigen gemaakt sopje kunt u ook de onderhoudsmiddelen van 4SO gebruiken. Zo zijn er voor teakhout speciale teakreinigers en teakbeschermers om uw tuinmeubelen schoon te maken en te beschermen tegen weersinvloeden. Ook zijn er speciale onderhoudsmiddelen voor natuursteen, vlechtwerk, rvs, polywood, rope, textiel en textileen. Laat u zelf informeren in onze showroom hoe u deze het beste kunt gebruiken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen én zo min mogelijk het milieu te belasten.

Voorkomen

Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat groene aanslag zich opnieuw vormt op uw tuinmeubelen. Helemaal voorkomen is moeilijk, maar aangezien vocht en het gebrek aan zonlicht de grote veroorzaker zijn van groene aanslag is de oplossing vrij simpel. Zet uw tuinmeubelen in de zon, berg ze in de winter droog op of dek ze af met een ademende beschermhoes. Ook het behandelen met de juiste beschermmiddelen zorgt ervoor dat uw meubelen volgende lente zonder groene aanslag uit de winter komen.

Wij hopen dat u met deze tips uw tuinmeubelen er weer prachtig uit kunt laten zien, zodat u er dit buitenseizoen weer van kunt genieten. Zonder groene aanslag, want als u groene tuinmeubelen had willen hebben, had u wel voor een mosgroene Sophie Organic Diningstoel of groene Oasis parasol gekozen.

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht