Inspiratie blog

Welke tuinmeubelen zijn perfect voor in je stadstuin?

Header Stasdstuin

Als je op zoek bent naar een mooie loungeset of een tuinset zie je tijdens je zoektocht vaak prachtige plaatjes van grote moderne tuinen bij luxe villa’s. Prachtig om bij weg te dromen, maar niet altijd sluiten deze mooie afbeeldingen aan bij je eigen tuin. Maar liefst 91% van de mensen in Nederland woont in een verstedelijkt gebied, dus de kans dat je tuinmeubelen in een stadstuin komen te staan in plaats van een groot landgoed is aanwezig.

Hier geven we je wat tips waar je op kunt letten als je voor je stadstuin op zoek bent naar een mooi tuinmeubel.

 

Loungesets

Ook in een kleinere stadstuin kun je een loungeset goed kwijt. Kies voor een hoekbank, zodat je de ruimte die je hebt goed benut. Kijk daarnaast natuurlijk goed naar de maat, veel van onze hoekbanken zijn modulair gemaakt. Wat betekent dat je zelf kunt kiezen of je voor een grotere of kleinere opstelling gaat door tussenmodules toe te voegen of juist weg te laten.

Een tweede opties is een bank en stoel combinatie. Het fijne van dit soort loungesets is dat je juist niet gebonden bent aan een hoek, dus je zelf kunt schuiven met de stoelen en bank. Ook kun je kiezen of je voor 1 of 2 loungestoelen bij je bank gaat en kun je spelen met de afmeting van je salontafel(s).

Tuinset

Een tuinset om aan te eten is altijd fijn te hebben. Kies voor een compacte diningset met stapelbare stoelen. Als je je tuinset langere tijd niet gebruikt is het handig om je stoelen op te kunnen bergen in de berging en zo min mogelijk plek innemen.

Speciaal voor de kleinere ruimte is er de bistro-set. Een combinatie van een kleine tafel met 2 stoelen (die je uiteraard kunt uitbreiden). Je ziet ze ook vaak terug in de voortuin en er zijn zelfs bistrosetjes met een inklapbaar tafeltje waardoor je je setje makkelijk even wegzet en weer tevoorschijn haalt.

Verstelbare stoelen en ligbedden

De verstelbare stoel blijft vooral in de stadstuin een dankbare stoel. Omdat je ze zo veelzijdig kunt gebruiken zijn ze erg geliefd. Zet hem in de relax-stand en droom lekker weg in het zonnetje. Zet ‘m rechtop aan je eettafel en gebruik ‘m als diningstoel. Klap ‘m in en berg ze op of neem ze mee op vakantie. Met een verstelbare stoel heb je werkelijk alles in één.

Als je geen bomen in je tuin hebt om een hangmat aan op te hangen… dan kies je voor een ligbed. Veel modellen zijn verrijdbaar, dus makkelijk te verplaatsen en op te bergen. En helemaal makkelijk, sommige ligbedden zijn inklapbaar waardoor ze nog compacter kunnen worden opgeborgen. Denk aan de Calypso lounger of het Tampa ligbed.

Creëer sfeer

Lekker bij het kampvuur, grote blokken hout erop, rook. Leuk in het landelijk gebied, maar in de stad niet zo’n succes. Het alternatief is de vuurtafel. Deze neemt geen extra ruimte in, want hij vervangt je salontafel bij je loungeset. Een vuurtafel werkt op gas, dus geen vervelende rook naar de buren terwijl je wél geniet van een sfeervol vuurtje en de warmte die hij geeft.

Ook een aanrader is de hangstoel. Deze worden geleverd met staander, dus kun je overal neerzetten in je tuin. Het ideale plekje om je even lekker in terug te trekken. Een andere optie is om de staander niet te gebruiken en de stoel op te hangen aan een overkapping. Het is een blikvanger in je tuin en verkrijgbaar voor 1 of 2 personen.

Parasols

In een stadstuin kan de temperatuur vaak extra oplopen. Het temperatuurverschil tussen stad en omgeving kan oplopen tot 4°C en met een knetterende zon kan de temperatuur nog verder stijgen. Een goede parasol is dus vooral in de stad onontbeerlijk. Een stokparasol is qua afmeting wat kleiner, maar is ook wat handiger om te verplaatsen. Een zweefparasol creëert door zijn ruime afmeting wat meer schaduw en is draaibaar en kantelbaar, waardoor je ‘met de zon mee’ kunt bewegen. Een zweefparasol is wat minder makkelijk te verplaatsen maar ingeklapt neemt hij niet veel ruimte in beslag.

Zo zie je, ook in de compactere stadstuin zijn er tal van tuinmeubelen die heel erg goed van pas komen. Verwonder je lekker aan alle prachtige plaatjes met grote landhuizen en riante villa’s, maar kies voor je eigen stadstuin voor praktisch én mooi. Geniet van de zomer!

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht