Inspiratie blog

Wat zet ik onder mijn overkapping

Overkapping Header

Een overkapping, veranda of serre is een droom van menig tuinliefhebber. Er zijn tegenwoordig allerlei stijlen en soorten te realiseren, van strak en modern met veel glas tot robuust en rustiek van hout. Welke overkapping je ook hebt, er horen natuurlijk mooie (tuin) meubelen in te staan waardoor je veel en graag gebruik er van maakt. Lees hier onze tips en doe er je voordeel mee als je gaat inrichten.

Loungeset

Welke loungeset kies je als je lekker wilt relaxen onder je overkapping. We hebben een paar tips voor je:

  1. Je loungeset blijft droog. En ondanks dat onze tuinmeubelen natuurlijk weerbestendig zijn, hoef je geen rekening te houden met opdrogende kussens of het gebruik van een beschermhoes. Je keuze is dus enorm!
  2. Je loungeset zet je vaak tegen de (achter)wand. Kijk er qua design dus vooral naar hoe je loungeset er van de voorkant en zijkant uitziet.
  3. Een hoekset of een bank & stoelen combinatie, het is allebei mogelijk. Bedenk goed hoe je gebruik wil maken van je overkapping. Een overkapping leent zich vaak uitstekend om je loungeset in een hoek te zetten. Het voordeel van een bank & stoelen combinatie is dat je juist wat vrijer bent in het benutten van je ruimte.
  4. Overweeg om je salontafel te vervangen voor een vuurtafel. Het brengt sfeer én op de wat koudere dagen verwarmt een vuurtafel je serre of overkapping zonder dat je last hebt van rook. Ideaal!

Diningset

Wil je in plaats van loungen je overkapping gebruiken om lekker in te kunnen ontbijten of dineren, dan ga je voor een diningset. Ook hier hebben we wat tips voor je:

  1. Een ronde tafel is meestal niet zo handig onder een overkapping aangezien je aan alle kanten ruimte nodig hebt om te kunnen lopen of je stoel te kunnen aanschuiven. Een rechthoekige tafel is dus een beter alternatief. Door deze tegen een wand aan te zetten verlies je zo min mogelijk ruimte.
  2. Comfort is altijd belangrijk en omdat je tuinset onder een overkapping altijd droog staat is het zeker de moeite waard om te kijken naar diningstoelen met zit- én rugkussen. Dit vergroot het comfort van elke diningstoel.
  3. Vaak is je overkapping niet groot genoeg voor een loungeset én een diningset. Een combinatie tussen deze twee is er ook: de lounge-diningset. Het comfort van een hoekbank met een wat hogere zit en hogere tafel (die in sommige gevallen zelfs omhoog of omlaag kan met een simpele voetbeweging) zodat je ook makkelijk kunt eten aan deze set.
  4. Bedenk bij het uitzoeken van een stoel en tafel goed hoe hij qua kleur staat onder een overkapping. Heb je een overkapping zonder veel lichtinval, dan is het een goed idee om een wat lichtere kleur te kiezen. Is je overkapping van hout of juist van aluminium/glas, dan kun je ook daarmee rekening houden welke kleuren er goed bij staan. Dit geldt natuurlijk ook voor het kiezen van een loungeset!

Hangstoel

Een hangstoel hangt normaal gesproken aan zijn staander, die je altijd meegeleverd krijgt. Hij kan natuurlijk ook opgehangen worden aan het frame van je (houten) overkapping. We kennen veel verhalen van klanten die 2 of 3 haken in hun overkapping hebben gedraaid en hun hangstoel regelmatig verplaatsen. Van de tuin naar de voorkant van overkapping, lekker in het voorjaarszonnetje. Of juist achterin de overkapping als je in de avond lekker met een boek of goed glas wijn wilt zitten.

Verlichting , vuurtafel & gaslantaarn

Je overkapping wordt meteen een stuk sfeervoller met de juiste verlichting. Ga voor zacht licht, dus kies in ieder geval voor warm-white lampen zodat je in de avond echt die warme sfeer kunt creëren. Wat al voorbij kwam bij onze tips over loungesets, een vuurtafel is wat ons betreft dé gouden tip voor onder de overkapping. Het brengt sfeer, warmte en is ook gewoon te gebruiken als tafel om je drankje op te zetten. Is een vuurtafel niet haalbaar, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor het kleine, draagbare alternatief. De gaslantaarn is net zo gezellig, geeft natuurlijk wel wat minder warmte, maar heeft als voordeel dat je ‘m overal neer kunt zetten… ook binnen!

Als je een overkapping hebt, dan hopen we je op een paar goede ideeën gebracht te hebben. En als je nog geen overkapping hebt, misschien is het nu écht gaan kriebelen om er een te gaan bouwen. Hoe dan ook, wij staan in ieder geval voor je klaar als je advies nodig hebt of om iets moois uit te zoeken in onze showroom.

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht