Inspiratie blog

Carlo’s favoriete parasols

Favorieteparasols

Heet! Deze zomer hebben we weer de nodige tropische dagen erop zitten én… er komen er nog zeker een paar aan. Tijdens deze warme middaguren is het advies dan ook: zoek de schaduw op! En dat kan natuurlijk perfect met een van onze parasols. In ons blog over de UPF factor van parasoldoek hebben we u uitgelegd waar u op moet letten om te zorgen dat u goed beschermd bent. Daarnaast zijn er uiteraard nog een aantal factoren om naar te kijken om te beslissen wat voor u de beste parasol is.

In onze showroom kunt u onze complete collectie parasols komen bekijken en ons team kan u alles vertellen over parasols, zodat u een goede keuze kunt maken. Onze tuinmeubelexpert Carlo heeft in dit blogartikel een aantal van zijn favoriete modellen uitgekozen om wat meer over te vertellen.

Stokparasol: Oasis 250cm ø (€69,-)

“In de serie Oasis van 4 Seasons Outdoor hebben we 3 verschillende afmetingen. De 200×250 cm rechthoek, de 300 cm ø rond en de 250 cm ø rond. Deze 3 afmetingen zijn te krijgen in 3 verschillende kleuren: groen, taupe en antraciet. De Oasis 250cm ø  is de meest goedkope variant en voor slechts €69,- krijgt u 4 Seasons Outdoor kwaliteit:

  1. Een solide, lichtgewicht aluminium frame
  2. Makkelijk in hoogte verstelbaar en kantelbaar met een druk op de knop
  3. Innovatief systeem voor het in- uitklappen van de parasol
  4. Weerbestendig 100 % polyester parasoldoek: 220 Gram / m²
  5. UPF 30+ (goed uv-beschermend)

Samen met de Azzurro-serie en de Shanghai-serie van 4 Seasons Outdoor heeft u een compleet beeld van onze stokparasols. De Oasis is door zijn lage prijs simpelweg echt een meenemer. Letterlijk, u pakt ‘m snel in voor op de camping of een dagje naar zee. Er hoeft geen ontzettend zware voet bij, dus ideaal voor onderweg!

Bekijk hier de Oasis 250cm ø Antraciet
Bekijk hier de Oasis 250cm ø Taupe
Bekijk hier de Oasis 250cm ø Groen

Stokparasol: Shanghai 300cm ø (€169,-)

“Deze parasol licht ik uit voornamelijk vanwege zijn uiterlijk. Met de 24 balijnen een opvallende verschijning in uw tuin of op uw terras. De bezoekers in onze winkel vinden het vaak óf prachtig óf juist helemaal niet. Dus u moet er een beetje van houden.

Kwalitatief is het net een stap hoger dan de eerder genoemde Oasis parasol. Het doek is gemaakt van Solefin stof van 195 gram / m² en is van dezelfde kwaliteit als onze topmodellen van 4SO. Het heeft een UPF waarde van 50+, wat de hoogst mogelijke bescherming biedt tegen uv-licht. De balijnen zijn gemaakt van fiberglas zodat deze flexibel zijn en niet snel kapot zullen waaien door de wind. Uiteraard is deze Shanghai parasol kantelbaar en staat hij het beste op een parasolvoet van 40kg.

De Shanghai parasols zijn er in 2 maten: 250cm ø rond en 300cm ø rond. Daarnaast kunt u kiezen uit een antraciet doek of een taupe-kleurig doek.”

Bekijk hier de Shanghai 300cm ø Antraciet
Bekijk hier de Shanghai 300cm ø Taupe
Bekijk hier de Shanghai 250cm ø Antraciet
Bekijk hier de Shanghai 250cm ø Taupe

Zweefparasol: Siesta premium 300x300cm (€595,-)

“De Siesta Premium is een van onze meest veelzijdige parasols. Deze vierkante zweefparasol van 3×3 meter heeft een antraciet frame en is verkrijgbaar met 3 kleuren parasoldoek: grijs, taupe en antraciet. Ook is er een variant met een wit frame en antraciet doek. De staander staat aan de zijkant en daardoor is deze parasol ideaal voor boven een loungeset of diningset. De verankering is bij zweefparasols extra belangrijk omdat het gewicht aan de zijkant hangt. U ziet daarom dat u deze parasol in onze webshop alleen kunt bestellen met een voet van minimaal 90kg (of inground base) zodat we de stabiliteit kunnen garanderen.

Het parasoldoek is gemaakt van 195gram/m2 Solefin UPF 50+ stof en verkleurt niet. Het is weerbestendig en beschermt u zeer goed tegen schadelijk UV-zonlicht. Daarnaast is de parasol te kantelen in elke richting zodat u op de juiste plek schaduw kunt te creëren. Met de handige draaiknop en hendel kantelt u het doek zowel horizontaal als verticaal en uiteraard kunt u de gehele parasol met een handige voetswitch op de voet draaien. De Siesta premium is daarmee van alle markten thuis en is een aanwinst voor elke tuin of terras. Als u het mij vraagt, dan is de Siesta premium het paradepaardje uit ons assortiment zweefparasols. Wilt u nog een maatje groter, dan is de Hacienda parasol de beste optie.”

Bekijk hier de Siesta premium 300×300 antraciet
Bekijk hier de Siesta premium 300×300 grijs
Bekijk hier de Siesta premium 300×300 taupe
Bekijk hier de Siesta premium 300×300 antraciet – wit frame

 

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht