Inspiratie blog

Een beschermhoes gebruiken of niet?

Beschermhoes

Een veel gestelde vraag of tuinmeubelen in de winter onbeschermd buiten mogen blijven staan of dat het verstandiger is om een beschermhoes te gebruiken.

Het antwoord daarop is vrij simpel. Veruit de meeste tuinmeubelen uit onze collectie kunnen prima in de winter buiten blijven staan zonder dat de levensduur erg wordt verkort of ze zelfs beschadigen. Er zijn echter materialen die niet zo goed tegen vorst en natte omstandigheden kunnen (denk bv aan natuurlijke materialen als riet, onbehandeld zacht hout of bv kussens van mindere kwaliteit). Bij Frits Wolf Tuinmeubelen zult u deze materialen niet zo snel aantreffen in onze collectie, wij vinden kwaliteit en duurzaamheid van onze tuinmeubels erg belangrijk.

Advies

Adviseren wij dan om nooit een beschermhoes te gebruiken voor uw tuinmeubels? Nee, een goede beschermhoes voorkomt wél dat uw tuinmeubels na een winter een grote schoonmaakbeurt nodig hebben om alle viezigheid te verwijderen. Belangrijk is wel dat u een goede beschermhoes aanschaft die goed ademt waardoor vochtophoping onder de beschermhoes geen kans krijgt. Heeft u al een niet ademende hoes van mindere kwaliteit, dan is de kans aanwezig dat door vocht er vervelende plekken ontstaan.

Ons assortiment beschermhoezen bestaat daarom alleen uit hoezen van het merk Aerocover die geganrandeerd prima ademen. Laat u daarbij aan de onderkant een kleine ruimte over zodat het extra kan luchten, dan is uw tuinmeubel beschermd tegen winterse omstandigheden zonder dat u zich druk hoeft te maken over vochtplekken.

Aansluiten & plaatsen

Belangrijk is dat uw beschermhoes qua afmeting goed aansluit bij de tuinmeubelen die u wilt afdekken. Een te grote hoes zorgt ervoor dat delen van de hoes kunnen inzakken bij regen en ijsvorming door vorst. Door het gewicht in deze ‘pockets’ kan een hoes beschadigen. De meeste hoezen hebben daarbij een koord om de hoes aan de onderkant aan te trekken, waardoor wind minder vat heeft op de hoes. Ook hier is het belangrijk dat de hoes goed aansluit om schade aan de hoes of uw tuinmeubel te voorkomen. Als laatste adviseren we u om uw tuinmeubels op een zo plat mogelijke ondergrond te plaatsen als u ze afdekt. Dit ook weer om plassen water onder uw tuinmeubel en hoes te voorkomen.

Vervangen

Ook een beschermhoes wordt na verloop van tijd vies. Om de ademende eigenschappen te behouden adviseren wij u na elke winter de afdekhoes schoon te spuiten of af te borstelen. Een afdekhoes moet daarbij maximaal om de 5 jaar vervangen worden omdat door slijtage, vorst en intrekkend vuil de hoes niet meer 100% gegarandeerd goed adement en beschermt.

Omdat u bovenstaand artikel gelezen heeft, vindt u het misschien leuk ook onze andere artikelen te lezen.

Naar blogoverzicht